OFFSHORE INFOLINE:
+36 1 210 0893

CÉGALAPÍTÁS HONGKONG

 

Miért ajánljuk Hong Kong-ot?

Belépés a távol-keleti piacra Az külföldi tulajdonban lévő és külföldön tevékenykedő cégek működésének biztonságát törvény garantálja A Hong Kong-i cég széleskörűen felhasználható. Hong Kong-ban nincs ÁFA. Kész cégek azonnal megvásárolhatók (készlet függvényében)

Jellemzők és adózási előnyök

Hongkong hivatalos pénzneme a hongkongi dollár (1 HKD = kb. 0,13 USD) Minimum alaptőke nincs meghatározva. Külföldi személy korlátozás nélkül alapíthat céget Hongkongban. A társasági adó 16,5%, amely a belföldön végzett tevékenységből származó vagy belföldön keletkezett nyereség után fizetendő. A külföldről származó jövedelem adómentes.  Hongkongban nincs ÁFA, nincs osztalékadó, tőkejövedelem-adó, helyi adó, illeték A bérjárulék mértéke mind a munkaadó mind a munkavállaló számára 5%, de maximum 1000 HKD/hó Hongkong Free Trade Zone, azaz vámmentes övezet. Csak a dohánytermékek, az alkohol és a személygépjárművek behozatala vámköteles. Igen magasan fejlett telekommunikációs infrastruktúra (teljes mértékben digitalizált, 11 hálózat, 200 internetszolgáltató 100%-os szélessávú internet lefedettség Ázsia tengeri hajózási központja.

Névleges szolgáltatások csak igen korlátozottan érhetőek el. 

Vállalati szerkezet

Társasági forma

A Hongkongi cégek Limited cégformában kerülnek bejegyzésre. Ez egy nemzetközileg ismert, részvényekkel alapított korlátolt felelősségű társasági forma. Hongkongban az adómentességre jogosult cégeknek két típusát különböztetik meg. Egyrészt azok a vállalatok, amelyek nem folytatnak gazdasági tevékenységet helybenn, másrészt az olyan külföldi szervezetek leányvállalatai, amelyek kizárólag felvásárló tevékenységet folytatnak, mentesülnek a társasági adófizetési kötelezettség alól.

A cég elnevezése

Az új hongkongi cégek regisztrálásakor érvényes korlátozások az külföldiek által tulajdonolt és külföldön működő cégekre nem vonatkoznak. Az vállalatok számára tilos a következő elnevezések használata: Assurance, Bank, Building Society, Commonwealth, Co-operative Society, Fidelity, Friendly Society, Guarantee, Indemnity, Insurance, Re-insurance, Trust, Trustee, Underwriter, Royal, Imperial, Empire, Municipal, Chartered.

Tulajdonosok

Egy hongkongi céget legalább egy igazgató, egy vállalati titkár és egy tulajdonos alkot,  az igazgató és a tulajdonos lehet ugyanaz a személy, és  nem szükséges Hongkongban rezidensnek lennie. A tulajdonos lehet természetes személy vagy jogi személy A tulajdonos korlátozás nélkül lehet külföldi személy. A részvényesek adatai nyilvános cégjegyzéki adatok. 

Igazgatók

Legalább 1 igazgató szükséges Az igazgató lehet természetes személy vagy jogi személy Az igazgató korlátozás nélkül lehet külföldi személy. Az igazgatók adatai nyilvános cégjegyzéki adatok. Az igazgató és a részvényes lehet ugyanaz a személy. Ha a cégben egyetlen igazgató van, az nem lehet titkár.  Helyi titkár és székhely fenntartása kötelező.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a hongkong-i cégtörvény

2014. 04. 01-én hatályba lépő módosítása értelmében az igazgató tekintetében az alábbi korlátozásokat is figyelembe kell venni: Jogi személy nem lehet egyedüli igazgató. 

Részvények, alaptőke

A standard alaptőke 10.000 HK$ A részvények standard névértéke 1 HK$ Minimum befizetendő alaptőke nincs meghatározva

Működés

Könyvvezetési és adminisztrációs kötelezettségek

Minden hongkongi cég könyvvezetésre és könyvvizsgálatra kötelezett A könyvvizsgálatot regisztrált könyvvizsgálónak kell elvégeznie (HKCAP). Éves beszámolót kell készíteni és közzétenni (az első beszámoló benyújtása az alapítástól számított 18 hónap múlva esedékes) A bizonylatokat és a beszámolókat 7 évig kell megőrizni. Ez alól mentesülnek azok a cégek akik kizárólag országon kívüli tevékenységet folytatnak.

Közgyűlés

Közgyűlés tartására nincsen kötelezettség, amennyiben a részvényesek mégis közgyűlés tartásáról döntenek, az bárhol megtartható.

Titoktartás

A 1979. évi titoktartásról szóló törvény és a Vállalatokról szóló törvény értelmében az adózás alól felmentett cégek tulajdonosaival kapcsolatos adatok kiadása esetén 50 000 USD-nek megfelelő pénzbüntetés vagy 3 évig terjedő börtönbüntetés róható ki. A  cégalapítás körülbelül 3-5 hetet vehet igénybe.

 

 

 

 

Hong Kong - cégalapítás és fenntartás árak


  
  
BASIC
+ cégalapítás
+ 1. év regisztrációs díja
+ regisztrált ügynök 1 évre
+ titkár 1 évre
+ székhely 1 évre
+ NAR1 + e-tanusítvány
+ dokumentumok hitelesített másolata
+ szállítás
ECONOMY
+ cégalapítás
+ 1. év regisztrációs díja
+ regisztrált ügynök 1 évre
+ titkár 1 évre
+ székhely 1 évre
+ NAR1 + e-tanusítvány
+ dokumentumok hitelesített másolata
+ HK bankszámla nyitás előkészítése (időpont foglalás)
+ szállítás
BUSINESS
+ cégalapítás
+ 1. év regisztrációs díja
+ regisztrált ügynök 1 évre
+ titkár 1 évre
+ székhely 1 évre
+ NAR1 + e-tanusítvány
+ dokumentumok hitelesített másolata
+ HK bankszámla nyitás előkészítése (időpont foglalás)
+ SEPA pénzforgalmi szolgáltató számlanyitás
+ szállítás

  Alapítási díj
(fenntartási díj a 2. évtől)
Alapítási díj
(fenntartási díj a 2. évtől)
Alapítási díj
(fenntartási díj a 2. évtől)
Hong Kong 1990 EUR
( 1290 EUR )
2390 EUR
( 1290 EUR )
2990 EUR
( 1290 EUR )