OFFSHORE INFOLINE:
+36 1 210 0893

Általános információ a bankszámlák

Az offshore bankszámlák használatának két kulcsfontosságú előnye van:

  • Személyes adatok védelme
  • Biztonság

A bank kiválasztása

Biztonság

Az általunk ajánlott bankok és pénzügyi szolgáltatók gazdaságilag és politikailag stabil országban találhatóak, valamint – változó mértékben - az állam garantálja az elhelyezett betétek biztonságát. Kizárólag jó hírű, megbízható intézetekkel állunk kapcsolatban. Ajánlott bankjaink helyi vagy nemzetközi bankfiók hálózattal valamint ATM hozzáférést és vásárlást biztosító bankkártya rendszerrel rendelkeznek

Különös figyelmet fordítunk arra, hogy a bank szolgáltatásai lehetővé tegyék a számlakezelés minden formáját bármely országból. Ezt devizaszámlák, nemzetközi és online tranzakciókra alkalmas bankkártyák, internetbank, 24 órás telefonos ügyfélszolgálat teszik lehetővé.

Adómegtakarítás

Az úgynevezett offshore bankok általában olyan országokban létesülnek, amelyek nem tagjai az OECD információcsere-egyezményének. Az információcsere-egyezmény keretében a tagállamok összegyűjtik és megosszák egymással az információkat az olyan személyekről, akik másik tagállam állampolgárai és külföldi megtakarításból  származó jövedelemmel rendelkeznek.

Mivel nemzetközi nyomás hatására mára számos klasszikus adóparadicsomként és offshore pénzügyi központként ismert állam is csatlakozott az egyezményhez, offshore pénzügyekben kiemelten fontos szerepe van a megfelelően választott helyszínnek és az olyan adatvédelmet fokozó megoldásoknak, mint az offshore cég, a névleges tulajdonos és névleges igazgató használata. Szakértőink mindezeket figyelembe véve, a lehetőségeket jól ismerve segítenek a megfelelő helyszínek és struktúrák megválasztásában és kialakításában.

A kellő körültekintéssel elhelyezett megtakarítások és pénzügyi műveletek nyeresége után nem, vagy csekély mértékű adólevonási kötelezettség keletkezik.

Adatvédelem

Fontosnak tartjuk eloszlatni az anonimitást övező tévhitet. A bankok számára anonimitás nem létezik. A megbízható bankok alapkövetelményként támasszák az összes bankszámlajogosult, tulajdonos, igazgató és valós tulajdonos részletes azonosítását. A bankok üzletszabályzata és a számlaigénylő kockázati besorolása szerint az egyes bankoknál változatos azonosítási követelményeknek kell megfelelni. A számlatulajdonos adatainak védelmét a banktitok szigorúan szabályozott törvényi keretei biztosítják. A jogszabály kimondja, hogy személyes adatok sem az adóhatóság, sem a rendőrség megkeresésére nem szolgáltathatók ki. Ez alól az egyetlen kivételt a bank számára benyújtott bírósági keresetlevél jelenti.

A pénzintézetek a számlanyitási kérelmek elbírálása során egyoldalúan dönthetnek a szolgáltatási szerződés megkötéséről vagy a számlanyitás elutasításáról. A döntést számtalan körülmény befolyásolhatja. Ezeket figyelembe véve cégünk nem vállal garanciát egy-egy számlanyitási kérelem sikerével kapcsolatban.

Bankszámla nyitás árlista

 

ÜZLETI SZÁMLA

LAKOSSÁGI SZÁMLA

Ciprus

600 EUR

Csak helyi bejegyzésű cégek részére

Felfüggesztve

Magyarország

550 EUR

személyes jelenléttel 

 

Seychelles

800 EUR

Csak helyi bejegyzésű cégek részére

 

Dominika

1500 EUR

700 EUR-tól

Szlovákia

800 EUR

 

Gibraltár

Felfüggesztve

Felfüggesztve