OFFSHORE INFOLINE:
+36 1 210 0893

CÉGALAPÍTÁS NÉMETORSZÁGBAN

Előzetes (felelősség nélküli) cégnév ellenőrzés:  https://register.dpma.de/DPMAregister/marke/einsteiger

 

Németország vezető gazdasági hatalom, Az európai Unió alapító tagja, minden jelentős nemzetközi pénzügyi, gazdasági és diplomáciai szervezetben képviseli magát (EU, ENSZ, OECD, NATO, EBESZ stb.)

 

Miért ajánljuk a Németországot?

 

- Németország gazdasági jelentősége és presztízse nem kérdőjelezhető meg, egy német cég ugyanezzel a megítéléssel találkozik - A német ipar világelső márkákat alkotott, abszolút státuszt szerezve magának a világgazdaságban - Az általunk ajánlott cégforma alapítási és működési költségei is igen kedvezőek - Nemzetközi adóegyezmények kiterjedt hálózatával rendelkezik Általános információk a németországi adórendszerről: - A társasági adó mértéke általános, a kedvező adózás az általunk ajánlott megoldásokon keresztül érvényesíthető - Iparűzési adó: Meghatározott nyereséghányad és a helyi önkormányzat által kivetett adókulcs szorzataként kerül meghatározásra, az adózás előtti eredmény 7-16 %-át teszi ki, településenként változó. - Az ÁFA kulcs az európai átlagnak megfelelő. - Iparkamarai regisztráció szükséges. A kamarai tagságot évente meg kell újítani, a tagdíj mértéke az éves árbevétel nagyságától függ. - Az osztalékadó kedvezménye külföldi kedvezményezett esetén az érvényes kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmények szerint vehető igénybe.

Főbb társasági formák

Németországban számos társasági forma van használatban – egyéni cég, részvénytársaság, európai részvénytársaság, korlátolt felelősségű társaság, közkereseti társaság, betéti részvénytársaság, stb. – amelyek közül a legelterjedtebb, külföldiek által alapítható cégformákat tárgyaljuk.

Részvénytársaság (AG, Aktiengesellschaft)

A tagok felelőssége részesedésük arányában oszlik meg, a társaság felelőssége a társaság vagyonáig terjed. A tőkeminimumot törvény határozza meg. Az AG létrehozásához minimálisan egy részvényes kell, az alaptőke minimum 50.000 EUR. Az AG jogi személy, létrehozásához alapszabály és közjegyző szükséges. A részvénytársaság közgyűléssel, igazgatósággal és felügyelő bizottsággal rendelkezik.

Korlátolt felelősségű társaság (GmbH, Gesellschaft mit beschränkter Haftung)

A GmbH önálló jogi személy, nemzetközileg elismert cégforma. Legalább két független testülete az ügyvezető és a taggyűlés, amely lehet azonos személy, tehát egyszemélyes társaság alapítható. A tagok vagyoni felelőssége törzsbetétjük mértékéig terjed. A törzstőke összege minimum 25.000 EUR, amiből az alapításkor kötelezően befizetett összeg legalább 12.500 EUR. A fennmaradó rész a későbbiekben pótolható.

UG (Unternehmergesellschaft)

2008. november 1-től 1 EUR törzstőkével is létrehozható Kft (UG). Az alapító társasági tagok ugyanis szabadon határozhatják meg a törzsbetét nagyságát. Az UG minden más szempontból a GmbH keretei között működik. A 25.000 EUR törzstőkét a megtermelt nyereségből kell a későbbiekben befizetni (A nyereség egynegyede nem fizethető ki osztalékként, hanem kizárólag tőkeemelésre fordítható.). Amikor az UG eléri a GmbH törzstőkéjét, a társaság tagjai dönthetnek arról, hogy a továbbiakban kívánnak-e GmbH-ként működni.Betéti Társaság (KG, Kommanditgesellschaft) Jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság. A betéti társaságot legalább két tag alapíthat, amelyek közül a beltag teljes vagyonával, korlátlanul felel a társaság vagyona által nem fedezett tartozásokért, a kültag bevitt vagyona mértékéig vállal felelősséget. Törzstőke minimum nincs, a betétek mértékét a tagok határozzák meg.

GmbH & Co. KG

Azok a német betéti társaságok, amelyeknek beltagja korlátolt felelősségű társaság, a "GmbH & Co." megjelölést viselik. E cégforma alapítása számos előnnyel bír, amelyet az alábbiakban ismerhet meg.

Ajánlott cégforma: GmbH

A cégforma előnyei

 

Vállalati szerkezet

Tulajdonosok

Törzstőke, részesedési arányok

Minimum törzstőke követelmény 25.000 EUR, efelett a társaság bármekkora tőkével megalapítható Nyereségoptimalizálás: A részesedési arányok szabadon meghatározhatók, szakértőink segítenek a legoptimálisabb osztalékkivételt biztosító részesedési arányok meghatározásában A törzstőkét kötelező a cég bakszámláján bankszámlán elhelyezni.

A cég tisztségviselői

Legalább egy igazgató szükséges, aki természetes személy kell, hogy legyen.

MűködésA GmbH-nak könyvvezetési, bevallási és beszámoló készítési kötelezettsége van.

Helyi könyvelőnk igény esetén igénybe vehető. Szükség esetén német adótanácsadót, könyvvizsgálót biztosítunk ügyfeleink számára. Németországi székhely fenntartása kötelező hivatalos cégközpontban (a székhelyet cégközpontban biztosítjuk) Cégközpontunkban teljes körű szolgáltatást nyújtunk, a székhelyszolgáltatás mellett csomagajánlataink között levél –és faxtovábbítás, üzenetrögzítő, telefon és telefax szám, domain és email regisztráció, konferenciaterem használatot tartalmaznak.

Felhívjuk kedves Ügyfeleink figyelmét, hogy a német cégalapítás teljes átfutása ideje – a közösségi adószám megszerzéséig 1-2 hónapot is igénybe vehet.

KEDVEZŐ VÁLLALATI FINANSZÍROZÁS 

A németországi vállalkozásoknak Európa szerte szinte egyedülálló módon lehetőségük van külső banki finanszírozáshoz jutni, abban az esetben is, ha nincs előéletük (új alapítású) illetve a tulajdonosi és vezetői kör nem német. Az új vállalkozások előtt nyitva áll a lehetőség az államilag támogatott hitelek előtt is. Ez akár 250.000 EUR összegig igénybe vehető, évi 2% (-tól) kamatteher mellett. Fontos, hogy a tulajdonos és az igazgató németországi banki múltja jelentős befolyással bírhat az elbírálás során, azonban a múlt hiánya nem hátrány.

Munkatáraink örömmel állnak rendelkezésükre cégalapítással, könyvelés megszervezésével, ingatlan- és hitel ügyletekkel kapcsolatban. 

Az csomag árlistában a GmbH alapítási költségeit tekintheti meg. Egyéb cégforma esetén kérem forduljon hozzánk bizalommal. Az árajánlat készítése költségmentes.

Németország - cégalapítás és fenntartás árak


  
  
BASIC
+ cégbejegyzés
ECONOMY
+ cégbejegyzés
+ székhely 1 évre
+ adószám igénylés
BUSINESS
+ cégbejegyzés
+ székhely 1 évre
+ adószámigénylés
+ bankszámla nyitás
+ szállítás
+ adószám igénylés

  Alapítási díj
(fenntartási díj a 2. évtől)
Alapítási díj
(fenntartási díj a 2. évtől)
Alapítási díj
(fenntartási díj a 2. évtől)
Németország 1290 EUR
( EUR )
3390 EUR
( EUR )
4490 EUR
( EUR )