OFFSHORE INFOLINE:
+36 1 210 0893

Offshore cégalapítás - Írország

Miért ajánljuk Írországot?

 

Egyszerű és gyors cégalapítás. Rugalmas és fejlett jogi és szabályozási rendszer Kiváló vállalkozási környezet. 

Írország kedvező adózási feltételeinek köszönhetően jó hírnévnek örvend a nemzetközi cégalapítás területén. A 12,5% -os társasági adó és a gazdaságpolitika számos ügyfelet arra ösztönöz, hogy vállalkozást indítson Írországban. Úgy tartják, hogy kifinomult és jól fejlett jogi és szabályozási környezettel rendelkezik, amely számos vállalat kulcsfontosságú tényezője lehet.

Írország kiváló informatikai infrastruktúrával rendelkezik.

Fontos megemlíteni, hogy az ír kormány egy úgynevezett „közvetlen külföldi befektetés” programot működtet. 

Általános információk az írországi adórendszerről

Írország rendelkezik Európa egyik legalacsonyabb társasági adókulcsával (12,5%) Az ÁFA kulcsa általános. Az alanyi ÁFA mentesség feltételei egyszerűen teljesíthetőek A külföldi személynek fizetett osztalék adómentes (vagy az érvényes kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény szerint fizetendő az adó) Írországnak 62 országgal van hatályos egyezménye a kettős adóztatás elkerüléséről.

A Jövedelemadó jelenleg 20%.

Vállalati szerkezet

Az Írországban bejegyzett társaságnak (jelenleg) egy igazgatóra, egy vállalati titkárra (lehet természetes és jogi személy) és egy ír irodára van szüksége.  Legalább az egyik igazgatónak az Európai Unióban lakcímmel kell rendelkeznie.  Két igazgató esetén az egyik egyben vállalati titkár is lehet.  Az igazgató(k)nak természetes személynek kell lenni(ük).  Igény szerint névleges igazgatót és vállalati titkárt biztosítunk. 

Cégalapítás menete

A cégalapításhoz nem szükséges Írországba utazni. A cégbejegyzés elektronikusan történik, amely igen gyors cégeljárást tesz lehetővé. A bankszámlanyitáshoz esetenként szükséges Írországba utazni. Mint a legtöbb Európai országban, a bankszámlanyitás szempontjából Írországban is ajánlott egy természetes személy részvényes részvétele a cégben. Ő a későbbiekben az egyszerű cégeljárásnak köszönhetően a későbbiekben könnyen kiléphet.

Cégalapítás ideje

A cégbejegyzés kb. 15 nap, a dokumentumok hitelesítése és a szállítás összesen kb. 3-4 hétA bankszámla nyitásának számtalan egyéb feltétele van (pl.: személyes igazolt jelenlét). Egyéb pénzforgalmi számla, más országban nyitható.A közösségi adószám megszerzése akár 4-6 hónapot is igénybe vehet, a feltételek megfelelő teljesülése mellett.

Működés

Az ír cégeknek könnyvezetési és bevallási kötelezettségük van, valamint éves beszámolót kell benyújtaniuk Az első beszámoló benyújtása a cégbejegyzést követő 18. hónapban esedékes 7,5 M EUR árbevétel felett könyvvizsgálati kötelezettség keletkezik.  Az első éves bevallás (B1 form) 6 hónappal a társaság alapítása után aktuális.  A második bevallást 18 hónappal a bejegyzés napját követően kell benyújtani a rendelkezésre álló számlákkal együtt Ezen feladatok elvégzésére helyi szakembereink állnak ügyfeleink rendelkezésére

Ingatlan befektetés

Az ír társaságok előnyöket kínálhatnak az ír és nem ír ingatlanügyfelek nemzetközi befektetői számára. Az írországi ingatlanvásárlás illetéke 9% -ról 2% -ra esett a kereskedelmi (nem lakóingatlan) és 1% -ra a lakóingatlanok esetében.

Amennyiben Ön kész céget kíván vásárolni, ebben is tudunk segíteni. Szükség esetén társasági adóra regisztrált kész cégeket tudunk Önnek ajánlani.

 

Írország - cégalapítás és fenntartás árak


  
  
BASIC
+ cégbejegyzés
ECONOMY
+ cégbejegyzés
+ székhely 1 évre
+ adószám igénylés
BUSINESS
+ cégbejegyzés
+ székhely 1 évre
+ adószámigénylés
+ bankszámla nyitás
+ szállítás
+ adószám igénylés

  Alapítási díj
(fenntartási díj a 2. évtől)
Alapítási díj
(fenntartási díj a 2. évtől)
Alapítási díj
(fenntartási díj a 2. évtől)
Írország 1300 EUR
( 1200 EUR )
2200 EUR
( 1590 EUR )
2800 EUR
( 1990 EUR )