OFFSHORE INFOLINE:
+36 1 210 0893

Offshore cégalapítás - Horvátország

Miért ajánljuk Horvátországot?

Turizmus és idegenforgalom központi gazdasági szerepe Stratégiai fontosságú közlekedés-földrajzi helyzet. Különleges természeti adottságok Cégalapítás ingatlanvásárlás, ingatlanhasznosítás céljából. Cégalapítás hajó birtoklás céljából. Cégalapítás az idegenforgalom üzleti lehetőségeinek kiaknázására.

 

Jellemzők és adózási előnyök

 

Horvátország hivatalos pénzneme a Kuna Az idegenforgalomhoz és a közúti, vasúti és tengeri közlekedéshez kapcsolódó szolgáltatások nagy ütemben fejlődnek. Európai Unióhoz való csatlakozás időpontja 2013. július. A vagyonszerzés és vagyonátruházás adó –és illetékmentes (pl. ingatlan átruházás, örökösödés)

 

A horvát cégalapítás előnyei

 

A költségek jelentős részével csökkenthető az adóalap. A kereskedelem, turizmus, ingatlanhasznosítás és ingatlankereskedelem tevékenységek folytatása nem igényel speciális engedélyt és nincsenek speciális követelményei. Ingatlanvásárlás vagy vagyonértékű jog vásárlása külföldi személy által csak a horvát Igazságügyi Minisztérium engedélyével lehet, azonban az engedélyezési eljárás akár évekig is elhúzódhat és a felmerülő komplikációk miatt (pl. rendezetlen tulajdonviszonyok, építési engedély nélkül épített ingatlan) miatt sikertelenül is zárulhat. Egy Horvátországban bejegyzett cég segítségével ezek a problémák elkerülhetők. Idegenforgalmi és vendéglátó tevékenységet csak kereskedelmi társaságok, egyesületek és egyéni vállalkozók, magánszemélyként pedig kizárólag horvát állampolgárok folytathatnak.

Ajánlott társasági forma

Az általunk ajánlott társasági forma az d.o.o., amely egy jogi személyiséggel rendelkező korlátolt felelősségű társaság. Az d.o.o. a horvát cégen keresztül elérhető előnyök maximális hasznosítására alkalmas, a részvénytársaságnál nagyságrendekkel alacsonyabb befektetéssel.

Vállalati szerkezet

Törzstőke és tagi kötelezettségek:

A korlátolt felelősségű társaság (d.o.o) előre meghatározott összegű törzsbetétekből álló törzstőkével alakul A törzstőke minimum 20.000 HRK (kb. 2600 EUR) A törzstőkét letétbe kell helyezni a cég bankszámláján. A tag kötelezettsége a társasággal szemben csak törzsbetétek nyújtására és a társasági szerződésben esetleg megállapított egyéb vagyoni hozzájárulás szolgáltatására terjed ki. A társaság egyéb kötelezettségeiért - a törvényben meghatározott kivétellel - a tag nem felel.

Tulajdonosok:

A d.o.o. egyetlen taggal is alapítható Az d.o.o. tagja lehet cég vagy magánszemély Külföldi személy korlátozás nélkül lehet tag

Igazgató:

Legalább egy ügyvezető szükséges, aki magánszemély Az ügyvezetőnek nem kötelező munkaviszonyban lennie Bármely EU tagállam állampolgára korlátozás nélkül lehet ügyvezető Az ügyvezető vízum nélkül jogosult 90 napos tartózkodásra Horvátországban üzleti okok miatt 90 napnál hosszabb kint tartózkodás esetén üzleti vízumot kell kérelmezni

Cégnév:

A cégnévnek horvát nyelvűnek kell lennie (a cégnév fordításáról szükség esetén irodánk gondoskodik) Külföldi cégnév használható leányvállalat alapítása esetén (az anyavállalat nevét cégkivonattal kell igazolni) Külföldi cégnév használható abban az esetben, ha az alapító személy engedéllyel rendelkezik a név használatára (saját tulajdonnév).

Székhely:

A társaság székhelyét bérleti szerződéssel vagy tulajdoni lappal kell igazolni A székhelyszolgáltatást igény esetén biztosítjuk

Könyvvitel:

A horvát cégeknek könnyvezetési és bevallási kötelezettségük van, valamint éves beszámolót kell benyújtaniuk. Az éves beszámoló tartalmazza az eredménykimutatást, mérleget és a társasági adóbevallást. Az ÁFA bevallás gyakorisága általában negyedéves vagy havi. Felkészült könyvelőkkel állunk ügyfeleink rendelkezésére.

 

A cégalapítás menete

Ahhoz, hogy céget alapítson Horvátországban, ismernie kell a horvát nyelvet és a Cégtörvényt. Ha rövid idő alatt kíván céget alapítani extra költségek és késedelmek nélkül, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Az alapító okiratok aláírása közjegyző előtt Horvátországban személyesen történik. Bankszámlanyitás kötelező Horvátországban. A bankszámlanyitás személyesen történik. A törzstőke befizetést átutalással kell teljesíteni. A törzstőke a cég bejegyzéséig zárolva van. Cégbejegyzést követően az igazgató rendelkezhet a számla felett. Miután a bank kiadja a törzstőke igazolást, a közjegyző benyújtja az alapító okiratokat és a törzstőke igazolást a Cégbíróságra. A cégalapítás ideje: Az előkészítés, a név engedélyeztetése, a bankszámlanyitás és a törzstőke befizetés kb. 2 hetet vesz igénybe. a dokumentumok benyújtása után a cégbírósági bejegyzés kb. 3 hét. A cégbejegyzést követően a céget be kell jelenteni a statisztikai hivatalnál és az adóhivatalnál, valamint aktiválni kell a bankszámlát.

Már "előre" alapított, "kész" cég vásárlása nem lehetséges Horvátországban. Nem ajánljuk a már létező, működő cég megvásárlását sem, a lehetséges rejtett adósságok miatt. A cégalapítás Horvátországban gyors és biztonságos a mi segítségünkkel.

Amennyiben bármi kérdése van a  horvát  cégalapítással, bankszámlával, könyveléssel, adózással vagy akár ingatlan ügyekkel kapcsolatban kérem vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal.

Horvátország - cégalapítás és fenntartás árak


  
  
BASIC
+ cégbejegyzés
ECONOMY
+ cégbejegyzés
+ székhely 1 évre
+ adószám igénylés
BUSINESS
+ cégbejegyzés
+ székhely 1 évre
+ adószámigénylés
+ bankszámla nyitás
+ szállítás
+ adószám igénylés

  Alapítási díj
(fenntartási díj a 2. évtől)
Alapítási díj
(fenntartási díj a 2. évtől)
Alapítási díj
(fenntartási díj a 2. évtől)
Horvátország 1900 EUR
( EUR )
2600 EUR
( EUR )
3000 EUR
( EUR )