OFFSHORE INFOLINE:
+36 1 210 0893

Cégalapítás Észtországban

Miért Észtország?


- Európa egyik legliberálísabb és legegyszerűbb adórendszere

- Társasági adó mentesség bizonyos feltételek teljesülése    esetén (pénzügyi holding, stb)

- Egykulcsos, 20 százalékos adórendszer

- Magas szintű innováció és technológiai fejlettség

- e-Residency kártya elérhető, külföldiek számára is

- Nagyon egyszerű és gyors ügyintézés a magasan fejlett elektronikus szolgáltatásoknak köszönhetően

- Közösségi adószám igényelhető

- A cégalapítás lebonyolítható kiutazás nélkül is

- Alacsony fenntartási díjak.


 

Érdekes tények Észtországról (e-Estonia)

- A vezeték nélküli internet lefedettsége 100% (állandó Wifi kapcsolat tömegközlekedésen, utcán, de akár erdei kirándulás során is)

- a 3G,4G és 5G hálózat szintén az egész országot lefedi. Tallinn az első város volt aki 2018-ban kiépítette a teljes lefedettségű 5G hálózatot.

- A 2015-ös Adóversenyképességi Index rangsorában Észtroszág volt az első, a reinvesztált nyereség adómentességének köszönhetően.

- A leggyorsabb cégalapítás világrekordja Észtországé, 18 perc.

- Olyan széles körben használt online megoldások mint a Skype vagy a  Transferwise is Észtországban jött létre. A cryptodevizák kereskedelmének és kibocsájtásának egyik központja, a támogató jellegű szabályozásnak köszönhetően.

- A cyber biztonsági világrangsorban a megtisztelő 7. helyen szerepel.

 

Pénzügyi rendszer

Az észt pénzügyi rendszer stabil és kiemelten biztonságos. Az észt kormányzat transzparens monetáris politikájának és a skandináv bankrendszerhez fűződő szoros kapcsolatainak köszönhetően egy különösen megbízható pénzügyi rendszer jött létre. A klasszikus banki piac négy nagy kereskedelmi pénzintézet között oszlik fel, amelyek mindegyike külföldi tőkével alakult. A bankrendszer teljes egészében elektronikus. Észtország tagja a SEPA övezetnek. A vállalkozások legtöbb esetben az elektronikus pénzforgalmi  szolgáltatókat alkalmazzák a klasszikus bankok helyett, az egyszerű működés és a kedvezőbb árak miatt. Szinte minden szolgáltató kezelhető mobiltelefonos applikáción keresztül. A készpénz használat ugyan korlátozásoktól mentes, de emellett is a legalacsonyabb az EU-ban (kevesebb mint 48%).

 

Néhány szó az adórendszerről

A társasági adó egykulcsos, 20%. Az adó megfizetése gyakorlatilag az osztalék felvételekor esedékes, a reinvesztált nyereség nem adóköteles.

Az áfa 20% (kedvezményes kulcsok: 9 és0 %) Az áfa regisztráció bevételi küszöbe nagyságrendileg 16.000 EUR. Közösségi adószám személyes megjelenést, adóhatósági interjút követően igényelhető.

A személyi jövedelemadó alapkulccsa szintén 20%.

Az ajándékozás, örökösödés és az ingatlan vásárlás adómentes.

További adónemek: jövedelemadó, szociális adó, földadó, szerencsejáték adó, vám- és jövedéki adó, nehézgépjármű adó. Néhány esetben regisztráció/eljárási adó vagy illetékbélyeg fizetendő. A helyi önkormányzatoknak önálló adókivetési joga van, azonban ez a gyakorlatban igen ritka.

Osztalékadó: Külföldiek részére a 2019-es szabályozás értelmében a fizetett osztalék után 7% (14/86 hányad) levonandó Észtországban. A kapott osztalék ezt követően a magánszemély adórezidenciája szerinti országban is adóztatható.

 

e-Residecy 

Minden belföldi- és külföldi illetőségű magánszemély számára elérhető az úgynevezett E-residency kártya, amely egy chip-kártya, aminek segítségével a közhivatali, banki és egyéb elektronikus kapcsolattartás azonosítottan és biztonságosan elvégezhető. Figyelem! Az e-Residency kártya nem jelent állampolgárságot, tartozkodásra- vagy letelepedésre vonatkozó engedélyt vagy adóstátusz igazolást, valójában csak egy elektronikus azonosításra szolgáló kényelmi eszköz.

A kártya megrendelésben munkatársaink állnak rendelkezésére. A kártya igénylés, beszerzés és aktiválás folyamata néhány hét, költsége a hatósági díjakkal és munkdíjunkkal együtt 400 EUR.

 

Cégalapítás LLC -  OÜ

A Kft-nek megfelelő OÜ cégforma alapításának feltétele az e-residency kártya. Ennek hiányában a folyamat  helyi közjegyző előtt történő személyes megjelenéssel is elvégezhető. A tulajdonosoknak és igazgatóknak nem szükséges észt lakcímmel vagy állampolgársággal rendelkezniük.

Minden olyan cégnek, amelynek tulajdonosa vagy igazgatója nem rendelkezik észt lakcímmel, meg kell bíznia egy helyi "contact person"-t, ami a magyar kézbesítési megbízottnak felel meg. A szolgáltatást cégünk biztosítja ügyfeleink részére.

Minden cégnek rendelkezni kell Észtországban bejegyzett székhellyel. A szolgáltatást cégünk biztosítja ügyfeleink részére.

A cégalapítás néhány nap alatt elvégezhető. Az alapítás és a bejegyzés dokumentumai elektronikus formában kerülnek átadásra.

 

Az árak magánszemély tulajdonos esetén érvényesek, jogi személy tulajdonos esetén a szolgáltatási díj +300 EUR.

e-Residency kártya ügyintézés (hatósági díjakkal együtt): 400 EUR

 

Amennyiben bármi kérdése van az észt cégalapítással, E-residency kártyával, bankszámlával, pénzforgalmi szolgáltatóval, könyveléssel, adózással kapcsolatban kérem vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal.

Észtország - cégalapítás és fenntartás árak


  
  
BASIC
+ cégbejegyzés (kiutazással)
ECONOMY
+ cégbejegyzés
+ székhely 1 évre
+ contact person
BUSINESS
+ cégbejegyzés
+ székhely 1 évre
+ contact person
+ számlanyitás SEPA pénzforgalmi szolgáltatónál

  Alapítási díj
(fenntartási díj a 2. évtől)
Alapítási díj
(fenntartási díj a 2. évtől)
Alapítási díj
(fenntartási díj a 2. évtől)
Észtország 950 EUR
( EUR )
1940 EUR
( 1000 EUR )
2590 EUR
( 1000 EUR )