OFFSHORE INFOLINE:
+36 1 210 0893

Offshore cégalapítás - Ciprus

Miért ajánljuk Ciprust?

Jó nemzetközi megítélés Stabil pénzügyi központ Fejlett informatikai és telekommunikációs infrastruktúra Az angol nyelv általános használata Közösségi adószám A nemzetközi egyezmények mentesítik az offshore helyszíneket sújtó korlátozások és szankciók alól.

Jellemzők és adózási előnyök:

Minden cég egységesen 10 % társasági adót fizet a hajózási vállalatokat kivéve. Alacsony ÁFA kulcs Közösségi adószám igényelhető, amely az Európai Közösségen belül ÁFA mentes kereskedelmet tesz lehetővé Külföldi személytől kapott osztalék adómentes (vagy az érvényben lévő adózási egyezmény szerint) Külföldi személynek fizetett osztalék, kamat, jogdíj adómentes (vagy az érvényben lévő kettős adózási egyezmény szerint) Az értékpapírból származó jövedelem adómentes (vagy az érvényben lévő kettős adózási egyezmény szerint) Ciprus közel 40 országgal kötött egyezményt a kettős adózás elkerüléséről, amely még kedvezőbb adókörnyezet teremt az egyezményes országok polgárai számára.

Cégalapítás Cipruson

A külföldiek számára ajánlott cégforma a korlátolt felelősségű társaság részvényekkel (Ltd, Limited) A társaság tagjai befizetett részvénytőkéjük mértékéig felelnek a cég kötelezettségeiért. Minimális alaptőke követelmény nincsen, a társaság 1 euró befizetésével alapítható

Vállalati szerkezet

A céget Cipruson engedéllyel rendelkező regisztrált ügynök jegyzi be. A vállalati szerkezet lehetővé teszi a cég egyszerű irányítását, valamint az anonimitás biztosítását a haszonélvezők számára

Tulajdonosok, tisztségviselők

Az Ltd-t egy vagy több személy alapíthatja Legalább egy igazgató kinevezése szükséges A részvényes és az igazgató korlátozás nélkül lehet külföldi, lehet természetes vagy jogi személy. Titkár kinevezése kötelező, aki természetes személy kell, hogy legyen. A titkárnak nem kötelező ciprusi személynek lennie, de a cég működéséhez elengedhetetlen kapcsolattartási és adminisztratív feladatok ellátása miatt ajánlott. A titkári feladatokat általában a regisztrált ügynök látja el. A tulajdonos(ok), igazgató(k) és a titkár adatai a nyilvános cégjegyzékben szerepelnek. Névleges tulajdonos és igazgató igénybe vehető, anonim struktúra létrehozására alkalmas.

Cégalapítás menete

Kiutazás nem szükséges a cég megalapításához. Nem engedélyezett kifejezések a cégnévben (pl.): Euro, European, Royal, National, Global, Imperial, Cooperative, Investment, Financial, Trust, Insurance, Bank, Building Society, Municipal, Chamber of Commerce, University. A cégbejegyzés teljes időtartama az adószám megszerzéséig 3-4 hét. A bankszámlanyitás nem kötelező  Cipruson, azonban a cégnek kötelező valahol vezetnie a bankszámláját. A dokumentumok görög és angol nyelven készülnek.

Közösségi adószám

Az elmúlt időszakban a ciprusi adóhivatal - több európai országhoz hasonlóan - megnehezítette a közösségi adószám megszerzését. Az adóregisztrációhoz általában kétszeri kiutazás mellett a rezidens státusz megszerzése és helyi üzleti jelenlét (iroda) igazolása szükséges. Az úgynevezett "yellow slip" ügyintézében állunk rendelkezésére, azonban kérem vegye figyelembe, hogy ez többletköltségekkel jár. 

Működés

A társaságnak könyvelést kell vezetnie és adóbevallást kell benyújtania. Ciprusi könyvelő alkalmazása kötelező. Auditált beszámoló készítési és közzétételi kötelezettségnek kell eleget tenni. Könyvelőink és könyvvizsgálóink nagy tapasztalattal állnak rendelkezésre.