OFFSHORE INFOLINE:
+36 1 210 0893

CÉGALAPÍTÁS BULGÁRIÁBAN

 

Bulgária az Európai Unió tagja, és a kontinens délkeleti részén található. Hivatalos elnevezése Bolgár Köztársaság azóta, hogy 1989-ben elnyerte függetlenségét a szovjet keleti blokktól. Bulgária politikailag független és társasági joga az uniós joggal harmonizált német, olasz és francia jogszabályok kombinációján alapul. Népessége 7,4 millió főt jelent, kormányzati rendszere parlamentáris demokrácia.

A nem rezidens tulajdonosok számára ajánlott cégforma a bolgár korlátolt felelősségű társaság, azaz „OOD”.

 

Előnyök

 • Bulgáriában a társasági adó 10% (amely az EU-ban a legalacsonyabb)
 • Az osztalékadó természetes személyek számára 5%, jogi személyek számára 10 %, azonban a „non-resident”  cégeknek az adókulcs 0%, ami meglehetősen vonzó az offshore céget alapítani kívánó ügyfelek számára
 • A jövedelemadó kulcs 10%
 • Általános ÁFA kulcs 20%
 • Nincs iparűzési adó
 • Közösségi adószám igényelhető
 • Bulgáriában a társaság létrehozásához szükséges minimális törzstőke 1 euró
 • A kettős adóztatás elkerülése érdekében több mint 70 országgal jött létre szerződése, köztük az Egyesült Királysággal, Oroszországgal, az USA-val, Kanadával, Kínával, Indiával, Új-Zélanddal, Ausztráliával és más országokkal
 • Bulgária kiterjedt nemzetközi diplomáciai kapcsolatokkal rendelkezik, 2007. január 1. óta az Európai Unió tagja. Nemzetközi tagságai: ENSZ, EBESZ, Fekete-tengeri Gazdasági Együttműködés, Nemzetközi Valutaalap, WTO, NATO
 • A cégalapításhoz nem szükséges Bulgáriába utazni
 • Bankszámlanyitás kiutazás nélkül megoldható

 

A bolgár társaság

A bolgár korlátolt felelősségű társaság (OOD) igazgatója és tulajdonosa természetes személy vagy gazdasági társaság. Az OOD-nak legalább 1 igazgatója és 1 tulajdonosa van, aki / amely lehet ugyanaz a személy vagy szervezet, és aki / amely bárhol a világon rezidens lehet.

OOD 1 euró törzstőkével alapítható, a törzstőkét a cég bankszámláján el kell helyezni

A tulajdonos kötelezettsége a társasággal szemben csak törzsbetétek nyújtására és a társasági szerződésben esetleg megállapított egyéb vagyoni hozzájárulás szolgáltatására terjed ki.

A társaság kötelezettségeiért - a törvényben meghatározott kivétellel - a tulajdonos nem felel.

A társaság cégnevét a cégbejegyzés megkezdése előtt a bolgár nyilvántartó hivatalnak jóvá kell hagynia. A név nem lehet ugyanolyan vagy hasonló, mint más Bulgáriában bejegyzett társaságé, és nem utalhat arra, hogy a vállalat kormányzati tevékenységet vagy illegális tevékenységet folytat. A bolgár cég neve bolgár nyelven és cirill betűkkel kerül bejegyzésre. A cég nemzetközi neve azonban bármilyen nyelven szerepelhet, és bármelyik alkalmazandó utótaggal végződhet, mint például az Ltd, GmbH, vagy OOD.

Nincs szükség vállalati titkár kinevezésére

A társaság bejegyzett székhelye Bulgáriában kell, hogy legyen. Ez az a cím, amelyre a hivatalos cégdokumentumok megküldésre kerülnek. A székhelyet tulajdoni lappal vagy bérleti szerződéssel kell igazolni. Igény esetén székhelyet biztosítunk.

Minden bolgár OOD-nak évente taggyűlést kell tartania.

A bolgár cégeknek könnyvezetési és bevallási kötelezettségük van, valamint éves beszámolót kell benyújtaniuk. Az éves beszámoló tartalmazza az eredménykimutatást, mérleget és a társasági adóbevallást. Az ÁFA bevallás gyakorisága általában negyedéves vagy havi. A kis- vagy középvállalkozásoknak (KKV-k) meghatározott vállalatok egyszerűsített éves beszámolót tudnak benyújtani anélkül, hogy könyvvizsgálót kellene igénybe venniük.

 

A cégalapítás ideje:

 

 • Az adatgyűjtés, a fordítások elkészítése és a hitelesítés általában 1-2 hete vesz igénybe.
 • A cégalapítás ideje kb. 2 hét (dokumentumkészítéssel és hitelesítéssel együtt)
 • A közösségi adószám megszerzése kb. 2-3 hét. A közösségi adószám igényléséhez minimum egy évre szóló könyvelési szolgáltatási szerződés megkötése szükséges. Számolni kell azzal, hogy az esetek többségében a díjat egy évre előre kell rendezni az irodával.
 •  

A teljes alapítási folyamat tehát a határidők pontos megtartása mellett 4-5 hetet vesz igénybe.

 

Bármilyen kérdése merülne fel, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal!

Bulgária cégalapítás árlista

EU BASIC - 1.350 EUR -  cégbejegyzés

EU ECONOMY - 1.950 EUR -  cégbejegyzés,  székhely 1 évre

EU BUSINESS - 2.850 EUR -  cégbejegyzés,  székhely 1 évre,  adószámigénylés,  bankszámlanyitás,  szállítás,  dokumentumok angol nyelven

Kérem vegye figyelembe, hogy a fenntartási díjak nem tartalmazzák a könyvelési- és egyéb ügyviteli szolgáltatások díjait. 

Amennyiben bármi kérdése van bolgár cégalapítással kapcsolatban, kérem keresse bizalommal munkatársainkat.

 

 

Bulgária - cégalapítás és fenntartás árak


 
 
BASIC
+ cégbejegyzés
ECONOMY
+ cégbejegyzés
+ székhely 1 évre
+ adószám igénylés
BUSINESS
+ cégbejegyzés
+ székhely 1 évre
+ adószámigénylés
+ bankszámla nyitás
+ szállítás
+ adószám igénylés

 Alapítási díj
(fenntartási díj a 2. évtől)
Alapítási díj
(fenntartási díj a 2. évtől)
Alapítási díj
(fenntartási díj a 2. évtől)
Bulgária 1350 EUR
( 600 EUR )
1950 EUR
( 600 EUR )
2850 EUR
( 600 EUR )