+361 210 0893

Dominika cégalapítás

A Dominikai Nemzetközösség (ismertebb nevén Dominika), amely nem összetévesztendő a Dominikai Köztársasággal, a Karib-szigetcsoport egyik tagja. Önálló demokratikus nemzetközösség. A beszélt nyelv az angol. GMT-hez képes -4 óra az időeltolódás.

A nemzetközi cégeket szabályozó jogszabály rugalmas alapítási eljárást és hatékony vállalati szerkezet létrehozását biztosítja. A részvényesek személyiségi jogai és anonimitása garantált. Dominika gyors eljárásával és rugalmas hivatali rendszerével az egyik legversenyképesebb offshore központ a világon.

A leírásokban a következő kifejezések ugyanazt jelentik: "Dominica International Business Company", "Dominica IBC", "Dominican IBC", "Dominica Offshore Company", "Dominican Offshore Company", "Dominica Offshore Corporation", "Dominican Offshore Corporation", "Dominica International Business Corporation", "Dominican International Business Corporation".

Miért ajánljuk Dominikát?

 • a cégalapítás átfutási ideje rendkívül gyors
 • kedvező ár
 • minimum 20 év IBC adómentesség
 • nem nyilvános cégregiszter
 • nincs könyvelés és könyvvizsgálat
 • a cégalapításhoz nem szükséges Dominikára utazni.
 • iratanyagát az európai közhivatalok ismerik és elfogadják.

Bejegyzés

A Dominikai IBC minimum húsz évre fel van mentve minden adó alól. A vállalatot a kitöltött nyomtatványok benyújtását követő 24 órán belül bejegyzik. A dokumentumok kézhezvételének ideje a célállomástól függ. A gyorsposta kézbesítési ideje az USA-ba egy munkanap, Angliába 2 munkanap, Közép- vagy Kelet-Európába 4 munkanap.

 • Az alapítási dokumentumokat angol nyelven kell elkészíteni, vagy szakfordíttatni kell angolra. A nemzeti cégregiszterben iktatják az alapítási határozatot és a hitelesítéseket
 • Az alapítandó offshore cég nevének valamilyen korlátolt felelősségre utaló jelzéssel kell végződnie. Például: "Limited", "Ltd.", "Corporation", "Corp.", "Société Anonyme", "S.A.".
 • A cégnek rendelkeznie kell dominikai székhellyel illetve fenn kell tartani egy dominikai megbízott ügynököt. Ezeket szolgáltatás-csomagjaink tartalmazzák.

A szükséges iratok cégregiszterben történő elhelyeztetését biztosítjuk.

Vállalati struktúrák

A minimum részvénytőke 100 USD. A részvénytőke összege nincs maximálva és nem befolyásolja az alapítási, illetve fenntartási díjakat.

Egy részvényes és egy igazgató elégséges, de korlátlan számú megjelölhető, illetve kinevezhető. Az igazgatónak nem kötelező részvényesnek lennie. Az igazgatók és a részvényesek lehetnek természetes személyek vagy szervezetek is. Az igazgatók és a részvényesek bármely ország bármilyen nemzetiségű állampolgárai lehetnek. A részvények lehetnek névértékkel bírók vagy névérték nélküliek is. A részvények lehetnek névre- vagy bemutatóra szólóak. A névleges szolgáltatások engedélyezettek. Nincs szükség titkár kijelölésére.

Személyes adatok védelme

Az IBC-t szabályozó törvény 112 fajta jogesetet említ, amelyeket szabálytalannak vagy bűncselekménynek hív. Ezek a nemzetközi jogszabályokban megszokottakkal azonosak. A jogszabály megsértéséért 25.000 USD bírság szabható ki az igazgatóra. Minden bűncselekményre utaló gyanút kötelező felfedni a helyi hatóságoknak. A jogszabály nagyon lojális minden üzletszerű gazdasági tevékenységet végzővel és a legkisebb mértékben sem elnéző a bűncselekményekkel szemben.

A valós haszonélvező személye nyilván van tartva a cégregiszterben, de nem nyilvános adat. A névleges szolgáltatások igénybevételével a teljes anonimitás elérhető.

Részvények

A részvények kibocsáthatóak névértékkel vagy névérték nélkül, névre szólóan vagy bemutatóra szólóan, szavazati jogot biztosító vagy nem biztosító, törzsrészvény vagy egyéb formátumokban. A részvények értéke kifejezhető pénzben vagy bármely más értékviselőben. A részvények bármely pénznemben meghatározhatóak.

Közgyűlések

Nincs előírás alapítási vagy egyéb közgyűlés tartására. Ha mégis tartanak közgyűlést, annak bármelyik országban lehet a helyszíne, illetve megtartható elektronikus adatközlő eszköz igénybevételével is. Amennyiben bármilyen közgyűlést tartanak, ott az igazgatókat és a részvényeseket meghatalmazottak teljes joggal képviselhetik.

Adók és díjak

A jogszabály minimum 20 évre teljes adómentességet biztosít az alapítás napjától. A fenntartási díj az alapításkor fizetendő és innen számított minden 12. hónapban. Az országnak nincs kettős adóztatást elkerülő- vagy adóadat kiadási egyezménye.

Könyvelés és mérleg

Nincs előírás könyvelésre vagy más nyilvántartásra. Nincs előírás könyvvizsgálatra. A cégregisztráló irodában letétbe kell helyezni a társaság alapító okiratait. Az igazgatók adatait a cégregiszterben letétbe kell helyezni. Ez nem elérhető a nyilvánosság számára.

IBC korlátozások és mentességek

Egy dominikai offshore cég korlátozásai:

 • Nem lehet üzleti kapcsolata rezidens dominikaival.
 • Nem szerezhet vagyont Dominikán.
 • Nem végezhet banki vagy biztosítási tevékenységet még engedély birtokában sem.
 • Nem nyújthat vállalatalapítási szolgáltatást vagy bármilyen ügynöki szolgáltatást Dominikán.
 • A cég neve nem tartalmaz hat semmilyen államra vagy államhoz való tartozásra való utalást. Például: "Government", "Govt", "National", "Royal", "Republic", "Commonwealth", "Dominica".
 • A cég neve csak külön engedéllyel tartalmazhatja a következő kifejezéseket: Bank, Assurance, Building Society, Chamber of Commerce, Foundation, Trust.

Dominika offshore cégalapítás árak

BASIC

BUSINESS

PREMIUM

+ cégalapítás

+ 1. év regisztrációs díja

+ regisztrált ügynök 1 évre

+ székhely 1 évre

+ apostille set

+ szállítás

+ cégalapítás

+ 1. év regisztrációs díja

+ regisztrált ügynök 1 évre

+ székhely 1 évre

+ apostille set

+ szállítás

+ névleges részvényes

+ névleges igazgató

+ meghatalmazás

+ cégalapítás

+ 1. év regisztrációs díja

+ regisztrált ügynök 1 évre

+ székhely 1 évre

+ apostille set

+ szállítás

+ névleges részvényes

+ névleges igazgató

+ meghatalmazás apostille

+ Cert. of Incumbency apostille

+ bélyegző

Alapítási díj

(fenntartási díj a 2. évtől)

Alapítási díj

(fenntartási díj a 2. évtől)

Alapítási díj

(fenntartási díj a 2. évtől)

Dominika

1600 EUR

(800 EUR)

1800 EUR

(1000 EUR)

2200 EUR

(1600 EUR)


További kérdései vannak? Keresse munkatársainkat bizalommal
Ország információk

  zászló
 • Dominika kis sziget a Kis-Antillák szigetívében. Neve latinul vasárnapot jelent. A szigeten terül el a Dominikai Közösség, Nagy-Britannia volt gyarmata, amely 1978-ban nyerte el függetlenségét. A sziget nagyrészt domb- és hegyvidék. Trópusi éghajlatú földjén banánt, citrusféléket, kakaót, vaníliát, fűszernövényeket termesztenek. Jelentős bevételi forrása az idegenforgalom. Speciális bányakincse a tajtékkő (habkő), amelyből többek között pipa és szipka készíthető.
  » további információk az országról
  » interaktív térkép az országról
  » aktuális deviza árfolyamok

City


    Roseau, DominicaMiért az Offshore-market?

 • Nem zsákbamacska

  Mert az Ön sikere  számunkra a legértékesebb. Tegye fel kérdéseit, mondja el kívánságait egy személyes konzultáció során ami alapján közösen kidolgozhatjuk az Ön számára legmegfelelőbb stratégiát. Mi csak a munkáért várunk el Öntől díjazást. A segítség és az első tanácsadás díjmentes.

 • Bizalom. Mindig.
  Nem csak azt jelenti, hogy megbízunk egymásban. Mi szívesen megosztjuk Önnel az elmúlt 12 év tapasztalatát és azt is elmondjuk Önnek a Föld melyik vidékén ne intézze offshore céges ügyeit. Hiszen az információink csak akkor érnek bármit is, ha megosztjuk bizalmas partnereinkkel. 
 • FÖLDRAJZ EGYSZERŰEN
  Miért is lenne bonyolult? Ön nyugodtan éli mindennapjait az öreg kontinensen, miközben a cége Önnek dolgozik például Dubajban vagy HongKongban. Néha akár meg is látogathatja, de ha rajtunk múlik, biztosan nem céges ügyben... Ahová ki kell utazni az alapításhoz, ott magyar nyelven beszélő munkatársaink várják.